Veckans produkt

Upptäck produkter ur vårt breda sortiment


Varje vecka uppmärksammar vi en produkt på vår förstasida. Smarta lösningar, snygg design och nya produkter på marknaden.

På denna sida samlar vi alla de produkter som vi tidigare har lyft fram. För dig som vill ha en överblick eller hitta en produkt som du tidigare sett skymta förbi. 

Om du letar efter något speciellt är du varmt välkommen att höra av dig! 

Låsbart fönsterhandtag HOPPE Tokyo


Låsbart fönsterhandtag från HOPPE

Varumärke: HOPPE

HOPPE fönsterhandtag design Tokyo av aluminium. Ytbehandling F1 eller svartlackerad. Låsbar med cylinder. Certifierat av SBSC AB, standard SS3620:2017 Klass A. Uppfyller krav på nickelavsättning och är därmed allergivänligt. 10 års funktionsgaranti

Yale Smart Code Handle från ASSA ABLOY


Yale Smart Code Handle

Varumärke: ASSA ABLOY

ASSA ABLOY har släppt en uppdaterad version av Yale Smart Code Handle med smarta funktioner. Du kan nu smidigt låsa och låsa upp din balkongdörr, altandörr eller fönster med en kod eller via din smartphone med Yale Home-appen.

Mantion Tango Vikdörrsbeslag för skiljeväggar och garderober


Vikdörrsbeslag TANGO

Varumärke: Mantion

MANTION Tango 40 är ett vikdörrsystem för skiljeväggar och garderober. För två eller fyra paneler. Monteras utan styrskena i golvet och har en max vikt på 40 kg per panel.

Bultgångjärn M8 × 40 från Otlav är justerbara och symmetriska.


Bultgångjärn

Varumärke: OTLAV

Bultgångjärn M8 × 40 från Otlav är justerbara och symmetriska. Tillverkad av stål och finns i ytbehandlingarna förzinkad och vitlackad. Lätta att montera och kräver ingen urfräsning, det räcker med borrhål. Monteras genom att tryckas eller gängas in.

Motorlåsen i STEP 500-serien är några av marknadens säkraste motorlås.


Motorlås 500-serien

Varumärke: STEP

Motorlåsen i STEP 500-serien är några av marknadens säkraste motorlås. Det finns fyra olika varianter att välja mellan: STEP 550, STEP 551, STEP 552 och STEP 535. Samtliga är certifierade i klass 5 enl. SSF 3522, och i Grade 7 enl. SS-EN 14846:2008.

Mantion Tango Vikdörrsbeslag för skiljeväggar och garderober


Vikdörrsbeslag TANGO

Varumärke: Mantion

MANTION Tango 40 är ett vikdörrsystem för skiljeväggar och garderober. För två eller fyra paneler. Monteras utan styrskena i golvet och har en max vikt på 40 kg per panel.

Tectus dolt gångjärn tunga dörrar. SIMONSWERK dolda gångjärnssystem för dig som vill förena design med funktion.


Tectus dolt gångjärn tunga dörrar

Varumärke. SIMONSWERK

SIMONSWERK dolda gångjärnssystem för dig som vill förena design med funktion. Vi erbjuder exempelvis Tectus 540 - ett infällt, dolt gångjärn i stål och aluminium för tunga dörrar. 180 graders öppningsvinkel, max dörrvikt 120 kg. Höjd-, djup-, och sidjusterbart.

Skjutdörrsbeslag & vikdörrsbeslag GU Gretsch-Unitas


Skjutdörrsbeslag & vikdörrsbeslag

Varumärke: GRETSCH-UNITAS

GU är en av de ledande tillverkarna av fönster- och dörrteknologi och automatiska entrésystem. Vi på Svenssons i Tenhult erbjuder GU:s kvalitativa skjutdörrsbeslag och vikdörrsbeslag som finns att få i olika utföranden. Produkterna är en beställningsvara, vänligen kontakta oss för mer information.

Svenska gångjärn från Eskilstuna Kulturbeslag


Svenska gångjärn

Varumärke: Eskilstuna Kulturbeslag

Vi har nu utökat vårt sortiment av gångjärn från Svenska Gångjärn. Svenska Gångjärns produkter tillverkas i Eskilstuna av svenskt höghållfast stål.

Gångjärn av hög kvalité och svenska råvaror.

Svarta fönsterhandtag från Roca. Prästö & Tyresö


Svarta fönsterhandtag Prästö & Tyresö

Varumärke. Roca

Fönster- och altanhandtag i svartbelagd zamak/stål från Roca. Uppdaterad retroklassiker som även passar bra till modernare byggnader/arkitektur. Handtagen finns i vänster-, höger- och rakt utförande.

YALE Durus. Osynligt och smart lås från ASSA ABLOY.


YALE Durus - osynligt & smart lås

Varumärke: ASSA ABLOY

Digitalt lås från ASSA ABLOY som monteras inuti dörrbladet vilket gör att det varken syns eller påverkar dörrens utseende. Låset kan kombineras med olika dörrhandtag och dörrmodeller. Yale Durus är en del av Yales ekosystem av smarta produkter som alla kan kopplas upp och hanteras via appen Yale Home.

Kodlås från Lehmann som kan användas både till skåp och lådor


Kodlås 57 från Lehmann

Varumärke: Lehmann

Kodlås från Lehmann som kan användas både till skåp och lådor. Kan beställas med både höger, vänster och horisontell låsning samt låsas centralt om man kompletterar med en spanjolett. Kodlåset kan kombineras med olika sortens reglar och slutbleck. Finns att få även i andra modeller.

Nödöppnare 3523 från ASSA ABLOY. Certifierad och uppfyller brandkrav.


Nödöppnare 3523 - ASSA ABLOY

Varumärke. ASSA ABLOY

Nödöppnare 3523 från ASSA ABLOY underlättar utrymning vid nödsituationer. Nödöppnaren är certifierad av SBSC enligt SS 3523. Uppfyller SSF 3522 klass 2A samt brandkrav. Inga platsdetaljer. Placerad långt ner för att kunna öppnas i liggande position. 

Golvbleck OLDA FS 12. Skyddande golvbleck för att undvika grus och smuts hindrar korrekt låsning.


Golvbleck OLDA FS 12

Varumärke: OLDA

Skyddande golvbleck från Olda som vanligtvis används när kantreglar är monterade nedtill, för att undvika att grus och smuts hindrar korrekt låsning av regeln. Rekommenderas för att säkra funktionen och öka livslängden hos reglar, särskilt vid dörrar med hög passagefrekvens. Helt rostfri konstruktion för lång livslängd.

Wc-behör 2065 TRYGG – ASSA ABLOY. WC-behör för offentliga miljöer, där det finns behov av att låsa eller låsa upp toalettdörren med nyckel.


Wc-behör 2065 TRYGG – ASSA ABLOY

Varumärke: ASSA ABLOY

WC-behör från ASSA ABLOY för skolor, sjukvård, idrottsanläggningar, institutioner och offentliga miljöer, där det finns behov av att låsa eller låsa upp toalettdörren med nyckel. Monteras med cylinder på utsidan vilket hindrar öppning av misstag. Ytbeläggning: Prion

Utanpåliggande spanjoletter från Eskilstuna Kulturbeslag. Espagnolett passar för inåtgående fönster och fönsterdörrar. Passar för inåtgående fönster och fönsterdörrar med mötesbågar och går att måttbeställas.


Utanpåliggande spanjoletter

Varumärke: Eskilstuna Kulturbeslag

Espanjolett 5612 från Eskilstuna Kulturbeslag. Espagnoletten passar för inåtgående fönster och fönsterdörrar med mötesbågar och går att måttbeställas.

Säkerhetsvajern Penkid från SafeE begränsar öppningen av fönster och dörrar.


Låsbar säkerhetsvajer vit

Säkerhetsvajern Penkid begränsar öppningen av fönster och dörrar. Vajern är främst till för att motverka fallolyckor från fönster och dörrar, men kan även användas till skjutpartier, kylskåp, motverka att hyllor välter och låsa fast saker såsom tidningsställ mm.

Säkerhetsvajern är lättmonterad och passar alla dörr och fönsterprofiler.

 Gångjärn 60 AT M7511E000 silver. Gångjärn från Dr Hahn för metalldörrar. Underhållsfritt.


Gångjärn 60 AT M7511E000 silver

Varumärke: Dr Hahn 

Frontmonterat gångjärn för metalldörrar från Dr Hahn. Tredelade gångjärn kan belastas med upp till 220 kg. Justerbar i sex riktningar. Gångjärnen är underhållsfria. Klass 14 enligt EN 1935, CE-märkta, brandklass IE30.