Dolda infällda dörrstängare

Perko, Perkomatic och Powermatic är ett sortiment dörrstängare som infällda i dörrbladen blir helt osynliga då dörren är stängd. Dörrstängarna kan monteras infällt både i dörrbladet och i karmsida/vägg och max dörrbladsbredd för dessa är 950 mm. Monteringsplattorna är tillverkade i massiv mässing kan fås med ytbehandling polerad mässing eller krom. 

Perko R1 och Perko R2

Perko R1 med rund monteringsplatta och Perko R2 med rektangulär monteringsplatta lämpar sig väl till innerdörrar som har en maxvikt på 50 kg. Vill man ha stängda dörrar i till exempel offentliga lokaler är detta en riktigt bra lösning. Öppningsvinkel på dessa stängare är max 180 grader

Mekanismen på Perko R1 och R2 består av en precisionstillverkad kedja och fjäder. Dörrstängarkroppen är ett pulverlackerat stålrör. Över 500 000 cyklar är stängarna testade för och har en okontrollerad stängning. Stängarna är tillverkade i enlighet med BS EN 9001:2008 och är brandtestade enligt BS EN 1634-1:2000

 

Perkomatic R85

Om man vill använda en dold dörrstängare för något tyngre innerdörrar kan man använda Perkomatic R85. Denna dörrstängare klarar dörrar upp till 75 kg. Det som också skiljer denna stängare jämfört med Perko R1 och R2 är att dörrstängarhuset är tillverkat av lättviktsaluminium och att den hydrauliska mekanismen lätt kan justeras för önskat slutningstryck. Stängningshastigheten kan inte justeras.

 

Powermatic R100

CE-märkta Powermatic kan användas till både inner- och ytterdörrar där man vill ha ett designat uttryck på dörren. Klarar dörrar upp till 80 kg och har justeringsmöjligheter både på stängningskraften och stängningshastigheten. Fördelar med Powermatic:

  • Snygg design
  • Perfekta för kulturbyggnader
  • Minskad risk för vandalism
  • Lämplig i installationer med stora hygienkrav
  • Mycket bra val för hotell, hälsovård, utbildning, vårdhem, skyddat boende, kommersiella byggnader etc.

Powermatic R100 är brandtestad för 60 min enligt BS EN 1634-1 och klarar kraven för kontrollerad dörrstängningsanordning enligt BS EN 1154. Stängaren är lämplig för dörrar med eller utan lås och som öppnas till max 105 grader. Till dörrar med dörrstängare Powermatic installerad bör 3 gångjärn monteras. Dörrstängaren klarar temperaturer ner till -40 grader Celsius och är service och underhållsfri.

 


Dela detta