Gammal vänskap rostar aldrig

Idag är det ”Gamla vänners dag” så vi tog tillfället i akt att sätta oss ner med de gamla vännerna Peter och Bengt som jobbat hisnande 47 år tillsammans hos oss på Svenssons. De har under åren även spelat i samma band och tränat tillsammans på fritiden – det är vad vi kallar vänskap!


Lagret var vår skola
Både Peter och Bengt är uppväxta i Tenhult och blev vänner redan under skoltiden när de enligt egen utsago ”sprang runt och gjorde hyss”. Peter, vars efternamn avslöjar vem han är, började tidigt jobba inom familjeföretaget när det behövdes, men det första anställningsbeviset är daterat till 1975. Bengt skrev på sitt kontrakt ett år tidigare, 1974, och båda två började sin karriär på lagret.
”Jag kan inte tänka mig en bättre skola. Det var på lagret man lärde sig, det var där vi blev experter.” säger Bengt som senare i sin karriär började arbeta med sälj. Efter många år som omtyckt säljchef gick han i pension för ett år sen. Peter tog rollen som VD 1994 och navigerade Svenssons skickligt i 25 år. Numera jobbar han med produktutveckling.


Beslagsbranschen nu och då
När de båda herrarna kommer i gång och pratar produkter så rabblar de siffror på löpande band. 3228, 1201, 1228, 560, 562, 565… På frågan om hur branschen har förändrats under alla dessa år så är de rörande överens om att den är sig lik. Det är i stort sett samma produkter fastän elektroniken har utvecklats och att utrymningsbeslag har tillkommit i takt med att kraven har ökat. Och när de siar in i framtiden tror de att folk vill ha ännu mer bevakning och bekvämlighet. ”Saker och ting har självklart utvecklats men det bygger mycket på det gamla. Ett gammalt lås som har hållit i alla år kan man lita på. Om man kollar i en katalog från ”Hedenhös” finns dem säkert där också.” säger Peter med glimten i ögat.


Spanjolettkungen
Vi går en sväng in till lagret och de hinner inte mer än in genom dörren innan det kommer en spanjolettfråga. Här kan man verkligen säga att snillen spekulerar. Efter många diskussioner fram och tillbaka kommer de fram till en lösning som de tror kommer göra kunden nöjd. Bengts kunskap om spanjoletter är något som blir uppenbart när vi ber dem att berätta om varandras styrkor (och smeknamn).


Dela detta