STEP 550 och tillhörande utrymningsbeslag

StepLock lanserar motorlås STEP 550 och tillhörande utrymningsbeslag

Med överlägsen prestanda och högsta funktionalitet ger sig Steplock in i motorlås-segmentet. Steplock satsar nu på att revolutionera marknaden för motorlås såsom de tidigare revolutionerat marknaden för elslutbleck.

STEP 550 är ett kraftfullt och snabbt motorlås för dörrmiljöer med höga krav på säkerhet. Med en tekniskt designad hakregel är låset extremt stark, snabbt och tål stora påfrestningar. Låshuset är tillverkat i rostfritt stål och har en modern kolvplacering med hakregeln placerad i centrum av låskistan. Låset kan placeras i dörrmiljöer med de absolut tuffaste inbrottsskyddskraven. Certifierat i klass 5 enligt SSF 3522, samt i Grade 7 enligt SS-EN 14846.

Manipulationsskyddad spärrteknik

En spärrfunktion spärrar hakregeln automatiskt vid utlåsning. Samtidigt känner en indikering av spärrens läge så att du kan lita på att det verkligen är låst. Spärren är helt skyddad från åtkomst och säkerställer därmed skydd mot manipulation.

Styrenhet med smarta funktioner

Styrenheten använder krypterad kommunikation AES-128 för låsning, upplåsning och statusindikeringar. Den kan hantera upp till två motorlås som kan styras individuellt eller synkroniserat för koppling till passersystem, larm och väsentlig funktion. Styrenheten hanterar återinrymning samt daglås.

För dörrmiljöer med brandkrav

STEP 550 är utrustad med tryckesfall och är lämplig för dörrmiljöer med brandkrav. CE-märkt enligt SS-EN 14846:2008 i brandteknisk klass E/EI120.

Med unik FreeDrive®-teknik för splitfunktion och nödutrymning

FreeDrive®-tekniken frikopplar motorn i både låst och olåst läge, vilket medger en helt mekanisk öppning utan att motorn påverkas. Låset kan därför med fördel användas tillsammans med STEP Exit utrymningsbeslag.

STEP Exit nödutrymningsbehör

STEP 550 Motorlås i kombination med STEPs kompletta STEP Exit nödutrymmningssortiment ger dig möjlighet att skapa en tryggare utrymningsväg med oöverträffad användarvänlighet. Alla behör är certifierade enligt SS-EN 179:2008. Produkterna uppfyller kraven för användning i branddörrar.

FreeDrive®-tekniken ger produkterna oslagbar livslängd

STEP 550 är utrustade med FreeDrive®. Den unika tekniken frikopplar motorn och växellådan, vilket innebär att de aldrig påverkas när utrymningsbehörets trycke används. Därmed minimeras påverkan på motor och växellåda – trots att beslaget kanske används tusentals gånger varje dag.

Kontakta oss. Vi hjälper dig.


Dela detta