Tack & hej

Vår tidigare VD, Peter Svensson, ska nu välförtjänt gå i pension. Läs hans tack & hej här. 

Efter många år som företagare, delägare och de sista två åren som anställd, är tiden nu inne att tacka för mig. Jag kommer från och med 30/5 att övergå till att bli ”statsanställd” som pensionär*.

Först och främst vill jag tacka alla våra kunder och leverantörer för ett gott samarbete och roliga stunder genom åren. Utan er hade resan varken varit utmanande eller utvecklande.
Ett stort tack går självklart även till våra fina anställda, både i Tenhult och Knislinge, som kämpar varje dag för att tillgodose och serva våra kunder på allra bästa sätt.

Jag har i stort sett ägnat hela mitt liv åt vårt familjeföretag. Som 13-åring 1970 minns jag väl när vi flyttade in i våra nybyggda lokaler som var min fars stora livsverk och stolthet. 1994 tog jag över som VD och 25 år senare, och många erfarenheter rikare, lämnade jag över VD-skapet 2019 till min son Fredrik Svensson som förtjänstfullt fört företaget vidare in i en ny mer digitaliserad tid.

Tiden har gått fort och jag är nog inte ensam om att minnas den hårda tiden som rådde i början på 90-talet, för att sedan vända upp och fortsätta vara en fantastisk resa framåt.
Minns också hysterin som rådde vid millenniumskiftet, när vi skulle in i 2000-talet. Vi fick då brev från en del större kunder som frågade om vi hade ”millennium säkrat” vår verksamhet. Och vad hände? I stort sett ingenting! Det var många IT-konsulter som skodde sig på denna farhåga, som sedan helt rann ut i sanden.

Jag minns även alla otroliga resor vi gjort genom åren. När vi besökte Grorud i Newcastle och fick se legendaren Alan Shearer näta mitt framför våra ögon. Eller när vi var ett trevligt gäng på affärsresa i Kina 2012 och, av en ren tillfällighet, hamnade på en italiensk vinprovning med Amaroneviner.

I december 2021, förvärvades Svenssons av industrikoncernen och det börsnoterade företaget Indutrade vilket gett oss många nya samarbetspartners och jag ser med tillförsikt på framtiden.

*Jag kommer emellertid inte lämna helt och hållet och kommer framledes att verka som konsult åt företaget vid behov. Kommer också sitta kvar i företagets styrelse som ledamot.

Slutligen vill jag tillönska företaget, med dess personal och VD, ett stort lycka till i framtiden.

Tack kunder, leverantörer och personal för alla fina år tillsammans!

Med vänlig hälsning
Peter Svensson

 

”Jag kan inte nog understryka hur viktig Peter har varit för Svenssons i Tenhult. Med hans breda kunskap, entreprenörsanda och stora hjärta för företaget har han manövrerat Svenssons genom både utmaningar och framgångar. Vi är oerhört tacksamma för all kunskap han har fört över till oss som är kvar och det är en stor förmån att han även fortsättningsvis kommer vara behjälplig vid behov."

VD Fredrik Svensson 


Dela detta